10 порад про те, як почати кар’єру в QA

По-перше, стали відрізняти Software Testing Engineer – який перевіряє якість коду — і Quality Assurance Engineer, який займається верхнеуровневой оцінкою якості ПЗ. По-друге, тестувальники розділилися на мануальщика — які перевіряють код вручну — і автоматизаторів — які пишуть Автотест. У сфері тестування QA безперервне навчання є необхідністю. Технологічне середовище Вакансія JavaScript/Automation Engineer (JS) швидко змінюється, і важливо бути в курсі останніх тенденцій і нових методів тестування. Постійне навчання допоможе вам розширити свої знання і поліпшити свої навички. Використовуйте мережеві ресурси, такі як професійні соціальні мережі та спеціалізовані вакансійні сайти, для пошуку роботи.

📚 У яких напрямах QA потрібно мати додаткові знання та навички

Поєднання звичайних тестувальників з автоматизаторами в одну професію можливе, якщо або проєкт дуже невеликий, або скіли інженерів дуже високі. Та й в будь-якому випадку, потрібні хоча б SDET інженери, які б написали б потрібні фреймворки, бібліотеки та усе інше — щоб інші інженери могли писати та фіксити саме тести. Таким чином, оцінка рівня безпеки готової системи не вимагатиме серйозних архітектурних змін для усунення загроз. Працюючи над проєктами EPAM ми часто використовуємо акселератор Carrier, який помітно полегшує впровадження цього виду тестування в проєкт.

Плюси та мінуси професії QA Engineer

День, коли тестувальникив перестануть називати QA, має бути національним святом у всіх нормальних країнах. Додаткова складність у тому, що треба емулювати роботу блокчейнів і багатьох вузлів локально, проводити низькорівневі мережеві тести тощо. Для входу в професію QA automation інженеру обов’язково потрібні hard skills. QA automation спеціаліст має розумітися на особливостях розробки й вміти програмувати. QA інженер може перетворитися в менеджера проектів.

порад про те, як почати кар’єру в QA

Студенти курсу мають можливість поліпшити свою технічну англійську і відвідувати курси вивчення мови та Speaking Club протягом усього періоду навчання. Почати можна з інтернет-ресурсів та відео з різних конференцій, після чого можна переходити на подкасти й блоги. QA Engineer, які мають певну спеціалізацію — наприклад Automation або Performance testing, — до вказаної компенсації можуть додати 20-30%. 🔸 Технічний керівник з автоматизації.🔸 Сертифікований тестер ISTQB.🔸 Ph.D. кандидат прикладної математики та теоретичної фізики.🔸 Викладач в університеті.🔸 Блогер і мандрівник на мотоциклі.

  • Без технологій QA тестування айті-продукти не могли б претендувати на серйозний рівень якості.
  • За даними DOU, середньостатистичному українському QA Engineer 30 років, найчастіше він живе у Києві або Львові.
  • Цей фахівець – невіддільна частина команди на кожному етапі розробки ПЗ — від обговорення вимог до продукту аж до фінального його релізу.
  • Також можна рухатися в бік управлінських позицій, таких як менеджер проєкту, і надалі розвиватися в галузі управління проєктами, стаючи старшим менеджером проєктів або навіть CTO.
  • На мітингу список завдань приоретизується та розподіляється між учасниками.

Можно ли прилично выучить английский язык с помощью мобильных приложений

У таких випадках важливо обговорити це на командній нараді та визначити, чи є це справді «фічею», чи проблемою, яку слід вирішити. Здобув ступінь магістра з комп’ютерних наук у КПІ. Спробуємо розібратись в деталях на прикладі великої компанії. За даними DOU, медіанна зарплата QA станом на січень 2023 року становить $2000. 1% найбільш високооплачуваних QA-фахівців отримують від $6500.

Що має знати QA automation engineer

Порада № 9: Не відхиляйтесь від курсу

Що має знати QA automation engineer

Також пам’ятайте, що у випадку незадовільного навчання вас буде відраховано з групи. Навчання на онлайн/офлайн курсах (з тренером у групі) – варіант більш простий та зручний, оскільки велика частина зобов’язань лягає на плечі саме організаторів. Залежно від напрямку співбесіди, C++, PHP, Selenium або Java, ви також можете адаптувати свої відповіді відповідно до цих напрямків.

Не соромтеся, відповідаючи на таке запитання; є явні ознаки того, що плани тестування та окремі тести йдуть не так. Найкращий варіант тут — вибрати конкретний приклад із вашої кар’єри та перейти від опису загальних ознак до того, що саме Вас насторожило в ситуації. Усі співбесіди при прийомі на роботу включають загальні запитання, щоб отримати уявлення про трудову етику, особистість та досвід людини. Це стосується тестувальників програмного забезпечення усіх рівнів. Давайте розберемо різні категорії запитань, а також приклади відповідей, які ви можете дати під час співбесіди. Але більше того, чудовий кандидат повинен мати відповідне резюме.

«Усе залежить від того, що більше сподобається. Якщо хочеться розвивати комунікативні навички, то далі можна рухатися в бік менеджменту. Якщо ж технічні — то SDET, AQA, Security/Performance, Development тощо. Якщо це комбінація навичок, може бути напрям Head/Lead».. Мінусом для автоматизаторів є складна процедура вивчення. Автоматизатор QA повинен володіти не лише навичками, характерними для мануального тестування, а й знати мову програмування, а також вміти створювати автотести.

Щоб заробляти більше, тестувальнику потрібно освоювати додаткові чи суміжні навички. Наприклад, скіли тестування навантаження, програмування, менторство або лідерство. Крім того, автотести не можуть покрити всі потреби продукту. Exploratory testing, UX testing — це те, що не можна автоматизувати. І наостанок, вам навряд чи вдасться стати QA automation без досвіду QA manual.

Про те, чим займається тестувальник та як ним стати, розповідає Антон Мужайло, Quality Solutions Architect у GlobalLogic Ukraine. Крім того, важливі також компетенції зі сфери бізнес-аналізу та управління проєктами. Наприклад, розуміння, що таке ризики та як ними керувати (є навіть risk-based підхід до тестування), цикл розробки та ролі в ньому тощо. Плюс для Manual QA полягає в менш високому порогу входу в професію.

Вдалий приклад ефективного використання цієї технології — внутрішній Report Portal нашої компанії. Доход QA Automation Engineer зависит от опыта. Специалисты уровня Junior получают около 45–50 тыс.

Якщо розробник — це шеф-кухар, який готує їжу, то інженер із забезпечення якості — це контролюючий орган, який гарантує, що їжа відповідає нормативним стандартам. Це гарантує кращий загальний досвід для кінцевого користувача, до чого ми власне і прагнемо. Знадобляться знання основ програмування, протоколу HTTP, уміння працювати з базами даних та системами контролю версій, хоча б базове знання HTML та CSS. Тестувальник повинен уміти працювати з командним рядком, знати браузери та інструменти розробників. Для роботи тестувальником QA не завжди потрібна технічна освіта. Ба більше, більшість майбутніх фахівців здобувають необхідні знання на спеціалізованих курсах або самостійно.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *